 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
PRESENTACIÓ
Som una cooperativa que engloba agricultors, horticultors, fructicultors i sobretot ramaders que produeixen sota certificació ecològica.
PRODUCCIÓ ECOLÒGICA
Es tracta d’una marca de qualitat reconeguda en l’àmbit mundial i que a Balears la podem distingir amb aquest logotip.
Què és la producció ecològica?
És un sistema de cultiu de vegetals i d’elaboració de productes d’origen animal sense adobs ni pesticides químics (insecticides, herbicides) ni transgènics.
D’aquesta manera, no hi ha una sobreexplotació del medi ambient ni contaminació dels aliments, i, el més important, es garanteix la major seguretat alimentària per als nostres consumidors.
Quina diferència hi ha amb un aliment convencional?
· Durant tot el procés d’elaboració del producte fins que arriba al consumidor, l’animal, el cereal, la fruita o l’hortalissa, no ha estat en contacte amb cap tipus de producte químic.
· En la producció convencional hi ha contaminació dels productes degut a un ús reiterat de pesticides, herbicides, antibiòtics i hormones.
· Queden restes químics en els aliments que finalment constitueixen la nostra cadena alimentària.
Quins són els riscos dels residus en els aliments?
• S’acumulen en el nostre organisme, especialment en el fetge i ronyó.
• Poden sorgir problemes de resistències a antibiòtics.
• Les intoleràncies al•lèrgiques a productes químics suposen un gran perill per a la nostra salut.
• Els organismes transgènics que utilitzen no se sap com poden afectar a la llarga el nostre organisme.
Com certifiquem que els nostres productes són ecològics?
El Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica és l’organisme extern que ens certifica.
L’1 de juliol entrà en vigor el Reglament (UE) 271/2010 que estableix l'ús del nou logotip de producció ecològica de la Unió Europea. Els productors tendran dos anys per adaptar-se a aquest reglament, i acabar amb el producte en estoc etiquetat amb l'anterior logotip.
|
|
 |


|
 |
|